KPSS Güncel Bilgiler

2020 KPSS Güncel Bilgiler

  1. Geçtiğimiz sene hayatını kaybeden cep herkülü olarak bilinen dünyaca ünlü haltercimiz kimdir? Cevap: Naim Süleymanoğlu
  2. Kürt Mantolu Madonna, İçimizdeki Şeytan gibi ünlü eserler kimindir? Cevap: Sabahattin Ali
  3. G8’den çıkarılan Ülkenin adı nedir? Cevap: Rusya
  4. Dünya tarihi açısından dönüm noktası olacağı söylenen yerin adı nedir? Cevap: Urfa – Göbeklitepe
  5. ALS hastalığı nedeniyle elektrikli sandalyede yaşamını devam ettirmek zorunda kalan ve 2018’de hayatını kaybetmiş ünlü fizikçi kimdir? Cevap: Stephen Hawking
  6. Uzun süre sonra Bill Gates’den dünyanın en zengin iş adamı unvanını elinden alan iş adamı kimdir? Cevap: Jeff Bezos
  7. Uzaya otomobil gönderen Elon Musk’ın sahibi olduğu şirketin adı nedir? Cevap: Space X
  8. İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu içinde öldürülen gazeteci kimdir? Cevap: Cemal Kaşıkçı
  9. E-devlette geçmişimizi öğrenmemizi sağlayan uygulamanın adı nedir? Cevap: Soy Ağacı
  10. Açık su yüzme dünya şampiyonasında 1. olan milli sporcumuz kimdir? Cevap: Sümeyya Boyacı
  11. Türkiye’de açılması planlanan ilk nükleer enerji santrali hangi ilimizde açılacaktır? Cevap: Mersin
  12. Dünyada ilk kez vatandaşlık alan yapay robotun adı nedir? Cevap: Sophia
  13. İlk kez vatandaş olan Yapay zeka Sophia hangi ülkenin vatandaşı olmuştur? Cevap: Suudi Arabistan
  14. Dünyanın en büyük yer altı şehri hangi ilimizdedir? Cevap: Nevşehir
  15. Türkiye’nin ilk genel maksatlı helikopterin adı nedir? Cevap: Gökbey
  16. Türkiye’de en çok ziyaret edilen müzenin adı? Cevap: Mevlana Müzesi
  17. 2018’i Türkiye yılı ilan eden ülkeni hangisidir? Cevap: Çin
  18. Mahmut hoca lakaplı 2018 yılında gözlerini hayata yuman ünlü yeşilçam oyuncusu kimdir? Cevap: Münir Özkul
  19. Türkiye’de ilk kez deniz doldurularak yapılan ve dünyanın da 2. havalimanı nerededir? Cevap: Ordu
  20. Yeni kimliklerin geçerlilik süresi ne kadardır? Cevap: 10
  21. Ayda pamuk yetiştirmeye başlayan ülkenin adı? Cevap: Çin
  22. 2019 Oscar’da yabancı dilde en iyi film dalında aday olan Türk filmi? Cevap: Ahlat Ağacı
  23. 2018 yılında Prof. Ali Nesin’e hangi bilim dalında Leelavati ödülü verilmiştir? Cevap: Matematik
  24. 2018 yılında darbe girişimi ile devrilmeye çalışılan Venezuella başkanı kimdir? Cevap: Nicholas Madura
  25. Almanya’da düzenlenen 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonasında 200 metre koşusunda birinci olan milli atletimiz kimdir? Cevap: Ramil Guliyev
  26. 2002 yılında Türkler ve Rumların anlaşması için Kıbrıs Planını hazırlayan ve 2018 yılında yaşamını yitiren Eski Birlemiş Milletler Genel Sekreteri kimdir? Cevap: Kofi Annan
  27. 19 yaşındaki iken yazdığı eseri, 2018 yılında İspanya’da bulunan İslam Bilgini Kimdir? Cevap: İbn-i Haldun
  28. İspanya’nın doğusunda bağımsızlığını ilan eden ama engellenen özerk bölge neresidir? Cevap: Katalonya
  29. Dünyada robota vatandaşlık veren ilk ülke? Cevap: Suudi Arabistan
  30. Bakü’den başlayan trenin, Bakü-Tiflis-Kars hattını kullanacağı demiryolu hattının adı nedir? Cevap: Demir İpek Yolu
  31. İlk kez dünya kupalarına katılma hakkı kazanıp ertesi günü resmi tatil eden ülke? Cevap: Panama
  32. Nobel ödüllerini veren devlet? Cevap: Norveç
  33. 2017 Körfez İşbirliği Konseyi Dönem Başkanlığını üstlenen ülke? Cevap: Türkiye
  34. Türkiye’nin yurt dışında en büyük askeri üssü Somali’de açıldı.
  35. Türkiye’nin yeni milli füzesinin adı? Cevap: Atmaca
  36. Dünyanın ilk yapay zeka bakanı hangi ülkede atandı? Cevap: Birleşik Arap Emirlikleri
  37. Avrupa’da en iyi ve Türkiye’de ilk uzay temalı projesi Gökmen Uzay Projesi hangi ilimizde açılacaktır? Cevap: Bursa
  38. Rusya’da devlet nişanı verilen Türk İşadamı kimdir? Cevap: Cavit Çağlar
  39. Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikası nerede açıldı? Cevap: Konya
  40. Dünyanın sekizinci kıtasına hangi isim verilmiştir? Cevap: Zelendiya
  41. Büyük Selçuklu Devleti Fotoğraf Sergisi nerede açılmıştır? Cevap: Moskova
  42. Türkiye’de doğalgaz depolama tesisi nereye yapılmıştır? Cevap: Tuz Gölü altına
  43. 2018 Kış olimpiyatlarından men edilen ülke? Cevap: Rusya
  44. Akdeniz’de Doğalgaz arama faaliyetleri yürüten gemilerin adları? Cevap: Fatih ve Yavuz
  45. 2018 yılında kadınlara araç kullanma izni veren ülke? Cevap: Suudi Arabistan
  46. TSK’ya teslim edilen İnsansız Kara Aracının adı? Cevap: Ejder Yalçın
  47. 2020’de dünya hava oyunlarına ev sahipliği yapacak ülke? Cevap: Türkiye
  48. Endemik bitki türlerinin bulunması için yürütülen projenin adı? Cevap: Çan Çiçekleri
  49. Arap mirası daimi başkenti neresi kabul edilmiştir? Cevap: Kudüs
  50. Video hakem uygulaması ilk defa hangi maçta uygulanmıştır? Cevap: Fransa-Avustralya

KPSS Güncel Bilgiler 2020

KPSS Güncel Sorular ve Cevapları